Geplaatst op: Thu, Sep 22nd, 2016

Tips: zo bespaar je op je kleding

Deel dit
Tags

Mensen hebben verschillende hobby’s. Sommigen houden er van om na hun werk te sporten, andere houden er dan weer van om tijdens de weekends te gaan shoppen. De ene hobby is al snel een stuk duurder dan de andere. Wanneer je bijvoorbeeld elk weekend gaat shoppen, zullen je uitgaven een stuk hoger liggen dan wanneer enkel kleding koopt wanneer dit nodig is. Maar niet getreurd, ook voor wie echt van shoppen houdt, is er nog steeds hoop dankzij deze bespaartips.

Bepaal een maandelijks budget

Wanneer je bij de start van elke nieuwe maand voor jezelf een budget afspreekt waarmee je kleding mag en kan kopen, dan zal je al gauw merken dat je een flink stuk kunt besparen. Vooral voor de echte shoppingliefhebbers kan een maandelijks budget, of zelfs een wekelijks budget van pas komen. Je bepaalt uiteraard volledig zelf wat je maandelijks budget is en welk soort kleding je er mee koopt.

Het budget kun je zelf bepalen door dit te berekenen aan de hand van je loon en je maandelijkse kosten. Het berekende maandelijks budget kun je vervolgens op een vast tijdstip, bijvoorbeeld aan het begin van elke maand, afhalen en in een envelop bewaren. Bewaar je liever geen cash geld, dan kun je er ook voor kiezen om je maandelijks budget op een afzonderlijke zichtrekening te zetten die je snel en eenvoudig kunt openen.

Koop je kleding tijdens een stockverkoop

Elk jaar opnieuw organiseren heel wat gekende ontwerpers en kledingmerken een outlet of stockverkoop. Tijdens zo’n stockverkoop kun je heel wat kledingstukken kopen aan een sterk verminderde prijs. Uiteraard zijn het vaak niet de allergoedkoopste prijzen die je er kunt scoren, maar je kunt er wel designerstukken kopen voor relatief weinig geld. Vooral voor echte modeliefhebbers zijn outlets en stockverkopen iets waar ze elk jaar opnieuw vol verlangen naar uitkijken.

Wacht op de koopjesperiode

Elk jaar opnieuw zijn er twee koopjesperiodes: in januari en in juli. Tijdens deze koopjesperiodes kun je bij heel wat winkels kleding kopen aan een verminderde prijs. Vaak kun je, vooral tijdens de laatste dagen van de koopjesperiodes, kortingen bekomen tot wel 70% of meer op de laagst afgeprijsde artikelen. Zo kun je, als je je maat vindt, heel wat leuke kleding kopen voor een relatief lage prijs!