Geplaatst op: Sat, Jun 24th, 2017

Steeds meer mensen kiezen voor een airco

Deel dit
Tags

De zomer komt er weer aan en de slapeloze nachten staan weer voor de deur. Het is lastig om te kunnen ontspannen. Je kunt proberen de warmte tegen te houden door overdag de gordijnen dicht te doen of een ventilator aan te zetten, toch helpt dit altijd maar een klein beetje. Om deze warmte tegen te gaan kopen steeds meer mensen tegenwoordig een airco systeem. Een airco kan namelijk binnen geringe tijd je kamer koel krijgen. Maar waarom is juist dit het moment dat een steeds grotere groep mensen voor een airco kiest?

Airco’s worden steeds energiezuiniger

Een van de belangrijkste redenen dat steeds meer mensen voor een airco kiest is dat de airconditioners steeds energiezuiniger worden. Vroeger waren airco’s echte energieslurpers wat handen vol met geld koste. Steeds meer airco’s hebben een energielabel van A tot A++ en dit zorgt ervoor dat je veel geld bespaart op je energierekening. Toch is nog lang niet elke airco even energiezuinig. Let zelf daarom altijd op het energielabel bij de aankoop van een airco.

Niet alleen verkoelen, maar ook verwarmen

Veel mensen weten het nog niet, maar bijna alle nieuwe airconditioners naast verkoelen maar ook verwarmen. Deze nieuwe airco’s zijn uitgerust met een warmtepomp. De werking van de warmtepomp is eigenlijk heel simpel uit te leggen. Het koelproces wordt gewoon omgedraaid. De airco neemt buitenlucht op en blaast dit op de gewenste, verwarmde temperatuur de ruimte binnen. Deze manier van verwarmen is relatief energiezuinig en is dus ook een voordeel die ervoor zorgt dat steeds meer mensen een airco aanschaffen.

Bedien je airco met wifi

Ben je vergeten de airco uit te zetten, of wil je juist je kamer al verkoeld hebben voordat je thuis komt? Dat hoeft geen probleem te zijn. Tegenwoordig hebben namelijk steeds meer airco’s een wifi optie. Hiermee kun je de airco overal bedienen en hoef je nooit meer in een benauwd huis thuis te komen. Dit is dan ook een optie die steeds meer mensen van hun airco verlangen.

Een airco zorgt voor een betere luchtkwaliteit

Mensen gaan steeds meer op hun gezondheid letten en hechten dus veel waarde aan een goede luchtkwaliteit in huis. Tegenwoordig heeft bijna elke airco een luchtfilter optie. Dit zorgt ervoor dat de lucht met zwevende stofdeeltjes opzuigt en gefilterd weer de kamer inblaast. Dit is vooral een groot voordeel als je allergisch bent voor stof of last van hooikoorts hebt.