Geplaatst op: Mon, Sep 5th, 2016

Er zijn alternatieven voor de traditionele spaarrekening

Deel dit
Tags

De voorbije jaren heeft de rente op de spaarrekeningen een absoluut dieptepunt bereikt. Het geld dat we op onze spaarboekjes staan hebben, brengt eigenlijk weinig tot niks meer op. Daarom moeten wij, als beleggers, op zoek gaan naar alternatieven waardoor ons spaargeld opnieuw opbrengt. Wij zochten alvast enkele mogelijke alternatieven.

Zoek een betere spaarrekening

Een goede tip kan zijn om op zoek te gaan naar een betere spaarrekening. Verschillende websites bieden je de mogelijkheid om de verschillende banken met elkaar te vergelijken. Dit is zeer handig, zeker wanneer je op zoek bent naar een spaarrekening die meer opbrengt dan je huidige spaarrekening. Meestal zijn het de internetbanken die de hoogste rente bieden. Het is algemeen geweten dat een spaarrekening nog steeds één van de meest veilige vormen van beleggen is.

Zet een bepaald bedrag op je spaarrekening

We zeiden het al eerder dat de rente op de spaarboekjes de voorbije jaren naar een historisch dieptepunt gebracht werd. Daarom is goed om enkel een bedrag gelijk aan 6 tot 12 maanden loon op je spaarrekening te zetten. Zet je er meer op, dan heeft dit enkel voor de banken een positief effect. Zij worden er immers rijker van, jij als spaarder niet.

Kies voor een verstandige belegging

Voor een belegging kiezen doe je best wanneer zeker bent dat je het geld de komende 8 à 10 jaar niet nodig zal hebben en je jezelf bovendien een risico kunt permitteren. Dan kan je bijvoorbeeld een gespreide aandelenportefeuille opteren om zo je spaargeld te laten renderen. Een aandelenportefeuille kan ongeveer 6,9% jaarlijks rendement opbrengen.