Geplaatst op: Wed, Dec 2nd, 2015

Dit kan je doen met €10.000 spaargeld

Deel dit
Tags

Stel: je hebt een bedrag van €10.000 spaargeld staan. Dit bedrag heb je niet meteen nodig, dus ben je op zoek naar de beste manier waarop deze soms op de meest veilige manier een mooi extraatje kan opbrengen. Er zijn verschillende zaken waarin je het geld zou kunnen investeren om zo het geld te laten opbrengen. Toch moet je steeds op je hoede zijn en ervoor zorgen dat je het geld niet kwijtspeelt. Ten slotte is en blijft het nog steeds spaargeld, iets wat je in de (nabije?) toekomst zeker goed zal kunnen gebruiken.

Aandelen

Op nummer 1 staat nog steeds het investeren in aandelen. Dit is de manier waarop je som van €10.000 het snelste geld zal opbrengen. Bovendien zijn volgens onderzoekers en kenners de voorspellingen voor de beurs in ons land gunstig: aandelen zouden de komende jaren meer geld opbrengen. Uiteraard blijft beleggen risicovol, zeker omdat je met aandelen geld kan verliezen.

Obligaties

De tweede beste mogelijkheid is het aankopen van obligaties. Dit zijn producten waar je een vast rendement van terug hebt. Bovendien ben je er dus zeker van dat je je inbreng op het einde van de rit zeker terugkrijgt. De staatsbon van ons land is ook een gelijkaardig voorbeeld, maar brengt dan weer weinig op terwijl je geld voor langere tijd vast staat.

Spaarboekje

Als derde mogelijkheid heb je uiteraard ook nog steeds het meest gekende en tevens meest gebruikte middel: het spaarboekje. Maar zoals het er nu naar uitziet zal het spaargeld in de nabije toekomst nog minder geld opbrengen dan wat het momenteel opbrengt. Uiteraard is een spaarboekje wel één van de meest veilige manieren om je spaargeld te investeren.

Vastgoed

Wie het durft, kan zich ook wagen aan het investeren in vastgoed. Uiteraard moet je hiervoor vaak al meer dan 10.000 staan hebben indien je iets wil kopen om dit nadien te verhuren en zo te laten opbrengen. Maar wel staat vast dat je met vastgoed op een korte termijn veel geld kunt verdienen.

Door: JDK