Geplaatst op: Wed, Jul 15th, 2015

Studenten en geld sparen: enkele tips

Deel dit
Tags

Het studentenleven laat niet altijd toe om elke maand, laat staan elke week, een centje aan de kant te zetten voor later. Vaak krijg je als student zakgeld van je ouders waar je een week of in het slechtste geval een maand mee moet doorkomen. Toch kun je als je een beetje oplet geld sparen op een eenvoudige en simpele manier. Hoe? Wij geven jou alvast enkele tips.

  1. Probeer zoveel mogelijk beroep te doen op ‘hotel mama’. Wanneer je zoveel mogelijk maaltijden thuis bereidt, zal je wekelijks tientallen euro’s kunnen besparen. Bovendien verlies je zelf geen tijd door boodschappen te doen en kun je die tijd dus beter spenderen aan studeren.
  2. Koop en verkoop tweedehandscursussen. Er bestaan al verschillende websites (StuBooks is er één van) die boeken en cursussen aanbieden van studenten die ze niet meer nodig hebben en ze doorverkopen voor een studentenprijsje. Zelf verdien je er in de eerste plaats geld aan en is de persoon die van jou overkoopt ook tevreden.
  3. Uitgaan is duur. Kijk daarom uit naar waar je uitgaat en hoeveel keer in de week/maand je uitgaat met je vrienden. Na een paar keer niet uitgaan zal je al gauw merken dat je geld langer meegaat.
  4. Student krijgen vaak korting. Maak gebruik van de vele kortingen voor studenten die worden aangeboden. Zo heb je bijvoorbeeld de populaire stadsgids van Guido die volstaat met leuke kortingen (1 gratis pintje, gratis maaltijd, …) voor studenten in jouw studentenstad.
Door: JDK