Geplaatst op: Mon, Dec 3rd, 2018

4 tips van de redactie voor een mooie voortuin

Deel dit
Tags

Het is soms erg lastig om je voortuin in te richten. Veel mensen weten er zich geen raad mee. Wat voor bestrating past goed in een voortuin en op welke manieren creëer je een fijne uitstraling in de tuin? Om de voortuin een zo mooi mogelijke uitstraling te geven kies je voor een luxe en modern design.

Vestig de aandacht op de voordeur

Om een mooie voortuin te creëren maak je van de voordeur een werkelijke eyecatcher. Begin bij een nette laag verf. Een nette voordeur en netjes afgewerkte deurkozijnen trekken al snel de aandacht en hebben een uitnodigende uitstraling. Naast een nette verflaag is het ook leuk om voordeurversiering op te hangen. Kies daarnaast voor twee kleine boompjes of grote planten aan beide zijden van de deur en mooie traptredes van natuursteen.

Vaste plantenbakken en de juiste verlichting

Een vaste plantenbak ziet er erg modern uit, vooral met een unieke boom erin. Denk bijvoorbeeld aan een mooie trompetboom. Voor een extra mooi effect kies je voor de juiste verlichting. Denk bijvoorbeeld aan verlichting onder de randen van de vaste plantenbakken. Kies ook voor verlichting die de mooie gedeelten van de voortuin accentueert. Bijvoorbeeld verlichting gericht op de voordeur, dit past bij de vorige tip over de aandacht vestigen op de voordeur.

Goed onderhoud van je gevel en dak

Een schone gevel dat goed onderhouden wordt ziet er mooier uit en draagt ook bij aan de gewenste luxe uitstraling in de voortuin. Voor een unieke look in de voortuin kies je eventueel voor groene gevelbedekking of een groen dak. Dit is een vrij groot project, dus overweeg dit alleen als je er goed over na hebt gedacht en een goede dakwerker gezocht hebt. Groene gevelbedekking of een groen dak vergen ook regelmatig onderhoud.

Een mooie hek en oprit

Het ziet er erg mooi uit als een voortuin een mooie en goed verzorgde hek heeft. Het geeft je voortuin een luxe uitstraling. Kies dan wel voor een mooi, modern hek. Daarnaast is een oprit aanleggen ook een goede manier voor meer luxe in de voortuin. Een oprit is vooral fijn tijdens een regenachtige herfst, omdat het dan gemakkelijk is om de auto op de oprit te parkeren en een paar meter naar de voordeur te lopen.

– MVP