Geplaatst op: Wed, Mar 6th, 2019

Is uw tuin al klaar voor de lente?

Deel dit
Tags

Eindelijk, de winter is bijna helemaal voorbij en dat merk je ook aan het weer. De temperaturen liggen steeds hoger en het wordt ook veel minder vroeg donker. Dat betekent dat de lente er aan komt, gevolgd door de zomer. Uiteraard is het dus eerst nog tijd voor de lente, en dat is voor heel veel mensen het signaal om uit hun startblokken te schieten en hun tuin op punt te zetten. Maar wat moet je nu precies doen om jouw tuin klaar te zetten voor de lente en voor de zomer? Wij verzamelden enkele handige tips waardoor jij tijdens de lente en de zomer optimaal kunt genieten van jouw prachtige tuin.

Check jouw gereedschap

Om jouw tuin na een lange winterperiode volledig in orde te zetten heb je natuurlijk het gepaste materiaal nodig. Maar na een winterslaap kan het zijn dat jouw materiaal niet meer helemaal in orde is. Dus begint alles met een grondige check-up van al jouw tuingereedschap, zodat je zonder problemen die takken kunt knippen of de haag kunt snoeien.

Begin met de voortuin

Als je tuin bestaat uit verschillende delen, waaronder een voortuin, begin dan met het in orde zetten van de voortuin. Tijdens de lente is het vaak toch nog net iets te fris om al buiten in de tuin te zitten, waardoor je dus nog tijd hebt om jouw voortuin in orde te zetten. Een mooie voortuin zorgt er bovendien ook voor dat jouw woning in z’n geheel mooier oogt.

Rij het gras af

Heel veel mensen hebben thuis een gazon. Na de winter kun je als eerste bijvoorbeeld het gras eens afrijden. Maar let wel op dat je dit pas doet als de temperatuur ’s nachts niet meer onder de 5 of 6 graden zakt. Een goede tip is om je gazon te bemesten nadat je het voor de eerste keer afgereden hebt.

Een barbecue kopen? Op websites zoals gamma vind je er meer dan 100!

Tijd voor nieuwe beplanting

De maand maart is een goede periode om jouw tuin te voorzien van nieuwe beplanting. Bekijk eens jouw tuin en ga na waar de beplanting aan vervanging toe is of waar je graag nieuwe planten wil zetten. Als je weinig tot geen ervaring hebt met het planten van planten of struiken, dan ga je best langs in een tuincentrum om zo de juiste informatie te bekomen.

Maak het gezellig

Het klinkt misschien nog wat vroeg, maar je kan ook al eens beginnen rondkijken naar zaken die je nodig hebt om van jouw tuin de komende maanden een gezellige plek te maken. Een nieuw set tuinmeubelen, een barbecue kopen, nieuwe verlichting, … Dit zijn allemaal zaken die je eenvoudig kunt aankopen, maar die er voor zorgen dat jouw tuin helemaal af is.

– MPV