Geplaatst op: Wed, Jul 15th, 2015

Apple lanceert concurrent voor Spotify: Apple Music

Deel dit
Tags

Sinds kort is er een update beschikbaar voor alle gebruikers van Apple. Met de nieuwe update gaat ook de introductie van Apple Music gepaard. Apple Music is een gelijkaardige streamingdienst voor muziek zoals die van Spotify en Tidal, de muziek streamingdienst van rapper Jay-Z.

De allerlaatste nieuwe hype van Apple steunt op vier duidelijke pilaren: Voor jou, Nieuw, Beats1, Connect. Met deze 4 pilaren hoopt Apple een groot aantal klanten te overtuigen om de account bij Spotify op te zeggen en gebruik te maken van Apple Music.

Verschillende abonnementen en mogelijkheden

Voor slechts €9,99 (individueel abonnement) of €14,99 (abonnement voor maximaal 6 personen) kun je kiezen uit een up-to-date muziekbibliotheek van meer dan 30 miljoen nummers. Wat dus betekent dat bijna alle muziek die ooit gemaakt werd te vinden is. Naast de traditionele mogelijkheden bevat Apple Music ook een functie om de muziek offline op te slaan. Hierdoor kun je waar je ook bent naar je favoriete muziek luisteren, zonder dat je naar een Wifi-netwerk of 4g-netwerk hoeft te zoeken.

Apple Music wordt een concurrent voor Tidal van rapper Jay-Z

Beats1: het eigen radiostation van Apple

Naast het streamen van je eigen, favoriete muziek kun je ook gebruik maken van Beats1, een eigen radiostation van Apple, die standaard ingebouwd zit in Apple Music. Voorlopig bevat Apple Music nog, zoals wel vaker het geval is bij nieuwigheden, enkele kleine bugs. Maar Apple kennende zullen deze bugs naar verloop van tijd weggewerkt worden en zal Apple Music zeker en vast een te duchten concurrent zijn voor andere diensten zoals Spotify en Tidal.

Door: BPK