Geplaatst op: Mon, Sep 14th, 2015

Apple stelt iPhone 6S en 6S Plus voor

Deel dit
Tags

De Amerikaanse technologiereus Apple heeft onlangs enkele nieuwe producten voorgesteld die binnenkort ook bij ons beschikbaar zullen zijn.

Zo werd er een geüpdatete versie van Apple TV voorgesteld en werden ook de iPad Pro en de nieuwe iPhone 6s voorgesteld. Het was topman Tim Cook die in San Francisco de nieuwe producten voorgesteld heeft tijdens het lang verwachte Apple Event.

Nieuwe Apple TV

Eerst en vooral werd de vernieuwde versie van Apple TV voorgesteld. Zo heeft de nieuwe versie een nieuwe afstandbediening gekregen die een aanraakzone en spraakgedreven besturing bevat en net zoals de MacBook’s en iPhone’s ook een App Store heeft. Volgens Cook “ligt de toekomst van de tv dan ook in apps”. Als gebruiker zal je aan de hand van Siri, de spraakassistent van Apple, kunnen zoeken naar inhoud binnen verschillende diensten zoals Netflix, HBO, … Terwijl je je favoriete serie aan het bekijken bent, zal je als gebruiker ook de cast, het weerbericht en de resultaten van je favoriete sportteam kunnen opzoeken. Dankzij de introductie van App Store in Apple TV zal je ook kunnen gamen op je tv.

De allergrootste iPad

Een andere nieuwigheid is de iPad Pro. Met een scherm van 12,9 inch (ongeveer even groot als de grootste MacBook Air) is dit de grootste tablet van Apple tot nu toe. Bovendien zal er ook Office-software beschikbaar zijn voor de tablet. Een iPad Pro zal je vanaf november kunnen kopen voor ongeveer 715 euro.

Alweer een nieuwe iPhone

En zoals het stilaan de gewoonte geworden is bij Apple stelde het bedrijf alweer een nieuwe iPhone voor. Ondertussen zitten we al aan de iPhone 6S en 6S Plus. Beide beschikken over een scherm waarmee je met uitgeoefende druk bijvoorbeeld bijkomende informatie kan opvragen of een extra menu kan openen. Met een 12 megapixels camera werd ook de camera onder handen genomen.

Door: BPK