Geplaatst op: Tue, Oct 18th, 2016

Het goedkoopste vastgoed van Vlaanderen vind je in Limburg

Deel dit
Tags

Al sinds jaar en dag is het algemeen geweten dat wij Vlamingen een baksteen in de maag hebben. Iedereen gaat vanaf een bepaalde leeftijd op zoek naar een eigen huis, een eigen appartement of een stuk grond waar je zelf een huis op kunt bouwen.

Zeker nu, in tijden waarin de traditionele spaarboekjes weinig tot helemaal niks meer opbrengen, is vastgoed opnieuw zeer populair geworden. Veel mensen zien in vastgoed een veilig en rendabel alternatief voor hun spaargeld.

Verhuren of doorverkopen

De voorbije jaren hebben heel wat mensen ervoor gekozen om in vastgoed te investeren om zo hun spaargeld toch nog rendabel te houden. Want zeg nu zelf: je spaargeld parken op een spaarboekje dat helemaal niks meer opbrengt is geen slimme investering toch? Mensen die investeren in vastgoed doen dit meestal met een duidelijk doel voor ogen: sommigen kopen een huis met de bedoeling om dit meteen verder te verhuren en zo te genieten van de maandelijkse opbrengsten van het huurhuis. Anderen kiezen er dan weer voor om een huis te kopen en meteen door te verkopen, om zo winst te maken.

Limburg is enorm populair

Een van de populairste regio’s om te investeren in vastgoed is Limburg. Ten eerste heeft het enorme aanbod van vastgoed in Limburg daar uiteraard iets mee te maken. Maar naast het grote aanbod is Limburg één van de weinige, zo niet de enige, regio’s waar de prijzen van het vastgoed gelijk gebleven of zelfs gedaald zijn. Onlangs nog publiceerde de krant De Standaard een studie van de Fod Economie waaruit bleek dat de huizenprijzen in Limburg minder dan 2% gestegen zijn in de eerste jaarhelft van 2016.

Bron: http://www.standaard.be/berekenen/huizenprijzen

Bron: http://www.standaard.be/berekenen/huizenprijzen

 

Goedkoopste provincie van Vlaanderen

Daarmee is Limburg meteen de goedkoopste provincie van Vlaanderen, wat betreft de vastgoedprijzen. Zo betaalde je in 2016 gemiddeld €189.077,61 voor een huis. In Vlaams-Brabant betaalde je voor een huis gemiddeld €256.217,44. De prijzen van villa’s in de provincie Limburg zijn in de eerste jaarhelft van 2016 zelfs gedaald met ongeveer 0,54%.

Kortom, de provincie Limburg heeft alle juiste aspecten om er te investeren in vastgoed en zo je spaargeld opnieuw te laten renderen, zonder dat je afhankelijk bent van de rente die de verschillende banken in ons land zelf bepalen en veranderen.

Door: FHV