Geplaatst op: Wed, Jul 15th, 2015

Ryanair kondigt vier nieuwe bestemmingen aan

Deel dit
Tags

Vandaag heeft Ryanair vier nieuwe bestemmingen aangekondigd naar waar het vanaf deze winter zal vliegen. Kopenhagen, Stockholm, Podgorica zullen bereikbaar zijn vanuit Charleroi en vanuit Zaventem zullen toeristen ook naar Berlijn kunnen vliegen.

Uiteraard was de aankondiging van de vier nieuwe bestemmingen de hoofdreden voor een persconferentie op woensdag. Maar daarnaast wist topman O’Leary ook te vertellen dat Ryanair rekent op ongeveer 8 miljoen reizigers die het dit jaar zal vervoeren. Dit komt neer op ongeveer 30 meer dan vorig jaar. Op de twee luchthavens in ons land waar de low-costmaatschappij actief is, is er sprake van groei. Wat dus ook betekent dat de opstart in Zaventem niet ten koste gegaan is van Charleroi.

Toch komt Zaventem nog lang niet aan het aantal reizigers van Charleroi. Met ongeveer 6 miljoen reizigers in Charleroi tegenover 2 miljoen in Zaventem is het verschil nog steeds opmerkelijk. Dat Ryanair slechts 13 routes aanbiedt in Zaventem en 77 in Charleroi zal er wellicht iets mee te maken hebben.

Door: EFD