Geplaatst op: Wed, Jul 15th, 2015

Chinese economie groeit, beurs doet het slecht

Deel dit
Tags

Ondanks de gunstige groei van de Chinese economie slaagde de Shanghai Composite Index er niet in om zich te herstellen. Tussentijds leverde de Chinese beurs meer dan 4 procent in.

Door het bereiken van de dagelijks dalingslimiet van 10 procent werd de handel in aandelen van maar liefst 790 Chinese bedrijven stilgelegd. In 689 andere fondsen kan er op last van de Chinese regering nog altijd niet gehandeld worden. Met dit ingrijpen hoopt Peking zogenaamde ‘paniekverkopen’ te voorkomen. Afgelopen maand minderde de waarde van de Chinese hoofdindex al 25 procent.

Economie doet het wel goed

In tegenstelling tot de Chinese beurs doet de Chinese economie het dan wel weer goed. In het tweede kwartaal is de economie met maar liefst 7 procent gegroeid op jaarbasis. Een mooi cijfer, als je weet dat analisten slechts 6,9 hadden voorspeld.

De Chinese economie steeg vorig jaar met slechts 7,4 procent, het laagste cijfer in een periode van 25 jaar. De Chinese regering besliste dan maar om de Chinese rentes vier keer te verlagen in zeven maanden tijd en ook de reserveverplichtingen van de banken omlaag te halen. Dit om de vertraging van de groei tegen te gaan.

 

Door: EFD