Geplaatst op: Mon, Oct 19th, 2015

Messi vrijgesproken van belastingfraude

Deel dit
Tags

Eerder raakte bekend dat de sterspeler van de Spaanse voetbalploeg F.C. Barcelona mogelijk voor ongeveer 4,1 miljoen euro aan belastinggeld ontdoken zou hebben. Voor deze feiten werd door de openbare aanklager zelfs een celstraf geëist. Nu blijkt dus dat Lionel Messi onschuldig is.

Volgens de openbare aanklager zou de sterspeler van Barcelona niet of toch zeker in mindere mate op de hoogte geweest zijn van de mogelijke pogingen om belastingen te ontduiken. Daarom werden de aanklachten tegen Messi kwijtgescholden. Toch werd er voor Jorge Messi, de vader van Lionel Messi, anderhalf jaar celstraf geëist.

De reden voor deze klacht is het feit dat er voor maar liefst 4,1 miljoen euro aan belastinggeld ontdoken zou zijn. Vader Jorge Messi zou van deze feiten wel op de hoogte geweest zijn. Jorge Messi nam dan ook de volledige verantwoordelijkheid op zich, waardoor Lionel Messi dus vrijuit gaat.

Volgens het magazine Forbes zou Messi jaarlijks ongeveer 30 miljoen euro (salarissen + bonussen) verdienen. Daarbij komt ook nog eens 18 miljoen euro aan sponsorinkomsten per jaar.

Door: ADM