Geplaatst op: Wed, Jul 15th, 2015

Chinese club betaalt beter dan Barcelona en Real Madrid

Deel dit
Tags

Asamoah Gyan, de 29-jarige aanvoerder van de Ghanese nationale ploeg, zal binnenkort te zien zijn op de Chinese velden. Hij trekt voor ongeveer 20 miljoen euro naar Shanghai SIPG.

Met een salaris van ongeveer 314.826 euro per week (!) zal de 29-jarige Asamoah Gyan meer verdienen dan actuele voetbalsterren zoals Neymar (305.118 per week), Luis Suarez (305.118) en de huidige duurste voetballer aller tijden Gareth Bale (277.380). Astronomische bedragen die er op duiden dat China stilaan het beloofde land wordt voor profvoetballers die op het einde van hun carrière nog een aardig centje willen verdienen.

Per jaar zal Asamoah Gyan ongeveer 16 miljoen euro verdienen. Bij zijn vorige club, Al Ain uit de Verenigde Arabische Emiraten, verdiende Gyan ook al 220.800 euro per week. Wat ook al kan tellen.

Maar niet enkel de hoge lonen tonen aan dat China stilaan het beloofde land wordt voor profvoetballers. De laatste jaren kiezen steeds meer profvoetballers voor een lucratieve transfer naar het land van de rijst. Zo spelen voormalige Premier League-spelers Paulinho en Demba Ba ook in China. Ook Robinho zou van plan zijn om zijn krabbel te zetten onder een contract bji Guangzhou Evergrande, waar hij ongeveer 6 miljoen per jaar kan verdienen.

Door: ADM