Geplaatst op: Wed, Nov 16th, 2016

Waarom lenen mensen geld?

Deel dit
Tags

De voorbije jaren is het aantal mensen dat geld gaat lenen toegenomen in ons land. Steeds vaker gaan mensen op zoek naar een lening om zo bepaalde zaken te kunnen betalen.

Maar waarom gaan mensen geld lenen en voor welke zaken gaan ze geld lenen? Iedereen heeft het waarschijnlijk wel al eens meegemaakt dat er plots een onvoorziene kost opduikt. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je auto het begeven heeft, dat er werken moeten uitgevoerd worden aan jouw huis, ziektekosten, … Meestal komen deze kosten dan ook nog eens op een moment waarop het niet echt goed uitkomt.

Lage rente is aantrekkelijk

De laatste jaren is de rente van de leningen steeds verder gedaald en is het erg aantrekkelijk geworden om voor een onvoorziene kost geld te lenen. Wanneer je ervoor kiest om een klein bedrag te gaan lenen bij één van de verschillende kredietverstrekkers, hoef je zo bijvoorbeeld niet aan je spaargeld te komen waardoor je spaargeld onaangetast blijft, en wat vaak beter is om op het einde van het jaar een hogere rente te ontvangen. Vaak gaan mensen geld lenen bij één van de verschillende kredietverstrekkers en niet bij hun bank, omdat ze het geld redelijk snel nodig hebben en geen beroep willen doen op hun bank, omdat het net over een klein bedrag gaat.

Is geld lenen bij vrienden en familie een goed idee?

In nood of wanneer het echt nodig is, zijn je vrienden en familie uiteraard de eersten waar je aan denkt om hulp te vragen. Vaak gebeurt het ook dat mensen beroep doen op hun vrienden of familie om hen te helpen met hun financiële problemen. Zo gebeurt het vaak dat ouders, grootouders geld lenen aan hun kinderen of kleinkinderen om zo een huis te kopen, een huis te bouwen of een huis te verbouwen. Toch zitten er enkele addertjes onder het gras waarmee je best rekening houdt vooraleer je ten rade gaat bij familieleden met de vraag om geld te lenen. Op voorhand de nodige informatie opzoeken is een gouden tip.

Door: KSM