Geplaatst op: Mon, Oct 10th, 2016

Zo hou je je uitgaven onder controle

Deel dit
Tags

Bij heel wat pas getrouwde koppels is het vaak niet zo eenvoudig om het hoofd boven water te houden op financieel vlak. De redenen hiervoor zijn misschien wel simpeler dan je op het eerste zicht zou denken. Wij geven je alvast enkele tips om je uitgaven onder controle te houden.

Werk samen als koppel

Probeer als getrouwd koppel zoveel mogelijk samen te werken, ook op financieel vlak. Dit betekent dat het helemaal niet helpt om de ene de schuld te geven voor de financiële problemen. Probeer steeds samen tot een oplossing te komen waarop je de problemen kunt oplossen.

Stel een maandelijks budget op

Een grote hulp kan zijn om maandelijks een budget op te stellen voor de maand die komt. Op die manier weet je op voorhand al hoeveel geld je mag uitgeven, maar ook hoeveel geld je zeker niet mag uitgeven. Dit is ook een uitstekende manier om er meteen achter te komen waar het geld naar toe gaat, en wat de grootste uitgavenposten zijn.

Durf neen te zeggen

Wanneer je geld verdient, lijkt het makkelijk om dingen te kopen. Maar af en toe moet je ook eens neen durven te zeggen tegen bepaalde zaken. Denk maar een duur maandelijks gsm abonnement dat je vervangt door een goedkoper. Op jaarbasis spaar je toch meteen een aardig bedrag.

Door: KSM