Geplaatst op: Wed, Jul 22nd, 2015

Steeds vaker lenen mensen 5000 euro

Deel dit
Tags

Geld lenen bij bank wordt moeilijker en duurder

Onlangs nog verscheen er in de krant De Morgen een artikel over het feit dat geld lenen bij banken de komende jaren moeilijker en duurder zal worden. In het artikel, gebaseerd op een onderzoek van Roland Berger, een consultancybureau, bij negen verschillende banken, staat dat de kosten die een lening bij een bank met zich zal meebrengen alleen maar zal toenemen.

De toename van deze kosten is een rechtstreeks gevolg van de hoge personeelskost en veel te hoge crisisbelasting waarmee de banken te maken hebben. Daarnaast hebben de verschillende banken stevig moeten investeren in de digitalisering van hun producten. Mobiel bankieren via een app is daar een uitstekend voorbeeld van. Een laatste oorzaak van de hogere kosten bij het afsluiten van een lening is de economische heropleving waarmee we de laatste maanden mee te maken krijgen.

Onvoorziene kost of aankoop betalen

Toch sluiten mensen vaker dan ooit een lening af. Vaak gaat het om grotere bedragen, maar nog vaker gaat het om een klein bedrag. Bijvoorbeeld 5000 euro. Een relatief klein bedrag in vergelijking met bedragen die mensen lenen om bijvoorbeeld een huis te kopen, te bouwen of te renoveren. Deze bedragen dienen om kleinere kosten of aankopen te bekostigen.

Waarom geld lenen vraag je je dan af. Vaak gaat het om een onvoorziene kost of aankoop, waardoor mensen niet altijd dat exacte bedrag onmiddellijk ter beschikking hebben. Daardoor komt het vaak handiger uit om snel een lening af te sluiten. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het feit of je die financiële kost zal kunnen dragen of je dat bedrag zal kunnen betalen.

5000 euro lenen is voor veel mensen vaak dé oplossing om die langverwachte aankoop toch te kunnen doen. Daarom gaan veel mensen vaak ten rade bij een kredietverstrekker om bijvoorbeeld 5000 te lenen. Op die manier kun je de droomreis maken waarvan je al zolang droomt, kun je de nodige herstellingen doen aan je huis of kun je jezelf eindelijk een nieuwe auto aanschaffen.

Er bestaan echter verschillende manieren om ergens of bij iemand 5000 te lenen. Uiteraard zal je wel een bank of een tussenpersoon vinden bij wie je zonder problemen 5000 kan lenen. Toch moet je met dergelijke situaties opletten. Zeker wanneer je bijvoorbeeld bij een vriend of familielid 5000 euro leent. Naarmate de tijd vordert en de persoon waarbij je de lening afgesloten hebt achter zijn of haar geld vraagt, kan de gemoedstoestand tussen jij en die persoon een drastische verandering aannemen. Ook moet je opletten wanneer je bij een bank langsgaat met de bedoeling om 5000 euro te lenen. Je weet immers nooit of die bank je de beste voorwaarden kan aanbieden.

Vergelijk en beslis zelf

In veel gevallen is het vaak verstandiger om via het internet de tarieven en rentevoeten van de verschillende kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Je ziet meteen tegen welke rentevoet je er geld zal kunnen lenen en wat de voorwaarden zijn. Bovendien kun je er ook meteen berekenen hoeveel geld je er kunt lenen.

Zo zie je meteen waar je aan toe bent, hoeveel geld je kunt lenen en breng je jezelf en je gezinsleden niet in de problemen op het financiële vlak.

Door: MDL