Geplaatst op: Wed, Jul 22nd, 2015

Hoeveel kan ik lenen?

Deel dit
Tags

Vaak gaan mensen op zoek naar een lening om een bepaald bedrag te kunnen lenen om zo een aankoop of iets anders te betalen.

Maar vaak is het handig om al op voorhand te weten hoeveel je werkelijk kan lenen. Op die manier weet je meteen hoeveel geld je beschikbaar zal hebben, en hoeveel je er nog te kort zal hebben. Aan de hand van je eigen inkomen kan je zelf het bedrag dat je kan lenen ongeveer uitrekenen door bijvoorbeeld gebruik te maken van bepaalde online tools die speciaal hiervoor ontwikkeld werden.

Wanneer je van plan bent om een lening aan te vragen bij een bank of een andere kredietverstrekker, zal je ook steeds een bepaald inkomen moeten voorleggen. Aan de hand van dat inkomen gaan de banken en de kredietverstrekkers bepalen hoeveel geld je zal kunnen lenen.

Bereken zelf hoeveel je kan lenen

Maar om te weten hoeveel je kan lenen hoef je gelukkig niet altijd een beroep te doen op banken of iemand anders. Je kunt dit perfect volledig zelfstandig berekenen. Aan de hand van je eigen inkomen dat je ontvangt, dit kan zijn uit loondienst of aan de hand van een uitkering, kun je dus berekenen hoeveel je maximaal zal kunnen lenen. Wanneer je dus weet hoeveel je inkomen bedraagt, kun je aan de hand van een leningsimulatie op de website van één van de kredietverstrekkers laten berekenen hoeveel je zal kunnen lenen. Hiermee voorkom je dat je na het afsluiten van je lening in financiële problemen terechtkomt en dat je uiteraard ook het gewenste bedrag kan lenen tegen een redelijke rentevoet en dit bedrag ook binnen de bepaalde tijdsperiode terug te betalen.

Geld lenen voor zelfstandigen

Voor zelfstandigen ligt dit toch ietwat anders. Als zelfstandig ondernemer zal je (bijna) nooit direct geld kunnen lenen bij een kredietverstrekker. Dit omdat je als zelfstandige geen vast loon hebt, maar eerder een variabel inkomen.

Door: MDL