Geplaatst op: Thu, Jul 16th, 2015

Geld lenen zonder rente? Zo werkt het!

Deel dit
Tags

Wie vaak televisie kijkt ziet regelmatig reclamespotjes over geld lenen bij een bepaalde financiële instelling. Je weet dus ook dat geld lenen ook geld kost? Juist. Toch bestaat er een manier om ervoor te zorgen dat geld lenen geen geld kost: geld lenen zonder rente heet dit dan. Hoe dat werkt? Dat lees je hier onder.

Kan je bij een bank geld lenen zonder rente te betalen?

Wanneer mensen geld willen lenen gaan ze vaak meteen ten rade bij een bank of een andere kredietmaatschappij. Voorbeelden van dergelijke financiële instellingen zijn Cetelem, Cofidis of Finalys. Maar net als alle andere bedrijven zijn ook banken en kredietmaatschappijen gericht op winst maken. Daarom zal je er dus ook nooit geld kunnen lenen zonder dat je er rente moet voor betalen. Met het geld dat de banken en kredietmaatschappijen verdienen aan alle verschillende leningen die mensen er hebben lopen, investeren zij op hun beurt opnieuw in andere zaken.

Waar kan je dan wel geld lenen zonder rente te moeten betalen?

Bij een bank of een kredietmaatschappij zal je dus nooit geld kunnen lenen zonder dat je rente moet betalen. Waar je wel terecht kan om geld te lenen tegen een lage rente of zelfs zonder rente is bij particulieren. Dit kan bijvoorbeeld dichte familie zijn, maar ook vrienden of mensen die je kent. Vaak bieden ook onbekenden  leningen aan om mensen uit de nood te helpen. Toch moet je goed opletten en vooraf goede (schriftelijke) afspraken maken wanneer je van plan bent om een lening aan te gaan bij iemand die je eigenlijk niet zo goed kent. Vaak hebben mensen die een renteloze lening aanbieden bijbedoelingen of komen er tijdens of na de leenperiode extra kosten bij waardoor je uiteindelijk toch een dure lening hebt. Vaak zijn ook oplichters actief op zoek naar mensen die op zoek zijn naar een renteloze lening.

Lenen bij een bank of een particulier?

Wanneer de persoon waarvan je geld leent zijn of haar afspraken niet nakomt of wanneer de gemaakte afspraken niet duidelijk zijn, ontstaan er vaak problemen die niet meteen opgelost kunnen worden. Geld is nu eenmaal geen bijzaak in het leven. Daarom is het vaak voordeliger, vooral wat betreft tijd en problemen, om ten rade te gaan bij een bank waarvan je weet dat ze leningen aanbieden met een lage rente. Gekende banken en kredietmaatschappijen die leningen aanbieden met een lage rente zijn:

Door: MDL