Geplaatst op: Fri, Jul 17th, 2015

Geld lenen zonder bank: zelfstandigen

Deel dit
Tags

Steeds meer zelfstandigen gaan op zoek naar een manier om geld te lenen.

Onlangs nog verscheen er op de website van Het Laatste Nieuws een artikel over zelfstandigen en hun inkomsten. Daarin stond te lezen dat amper 1 op 6 zelfstandigen minder dan 833 euro per maand verdient, wat neerkomt op minder dan 10.000 euro op jaarbasis. De cijfers zijn afkomstig van een onderzoek van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) dat gegevens en cijfers van het Rijksinstituut voor de Sociale Verzekeringen der Zelfstandigen (RSVZ) onder de loep nam.

Uitgerekend zijn de cijfers nog straffer. Wanneer je de berekening maakt, komt het erop neer dat van de ongeveer 692.000 zelfstandigen maar liefst 115.000 zelfstandigen minder dan 833 euro per maand verdient. Wat er dus op neerkomt dat maar liefst 1 zelfstandige in hoofdberoep op 6 minder verdient dan de Europese armoededrempel van 1.074 euro per alleenstaande.

15% leeft in structurele armoede

Bovendien bevestigt Unizo ook dat 15% van de zelfstandigen in hoofdberoep structureel in armoede leeft. Dit zal velen waarschijnlijk verbazen, maar armoede bij zelfstandigen wordt vaak zwaar onderschat. Met deze cijfers wordt meteen ook duidelijk dat 80% van de zelfstandigen maar liefst 40% van de inkomenstaart moet verdelen.

Daarom pleit Unizo voor dringende veranderingen. Een omvorming van de faillissementsverzekering naar een overbruggingsverzekering die van toepassing wordt voor een zelfstandige die zijn activiteiten moet stopzetten vanwege economische redenen zou een mogelijke oplossing kunnen zijn voor het actuele probleem.

Ambitieuze zelfstandigen zijn vaak bezig met grootse plannen. Maar investeren kost geld!

Deze plannen kunnen bijvoorbeeld uitbreidingen zijn of extra medewerkers aanwerven met het oog op de toekomst. Ook verbouwingswerken zoals bijvoorbeeld het bijbouwen van een magazijn dat noodzakelijk is of het vernieuwen van de huidige kantoren. Veel zelfstandigen zien dit als een investering in hun zaak voor de toekomst. Maar alles kost geld, ook investeren.

Veel zelfstandigen hebben het dan ook vaak moeilijk om op het einde van de maand alle eindjes aan elkaar te knopen en bijvoorbeeld alle facturen netjes op tijd te betalen. Terwijl ze toch die nodige investeringen willen en moeten doen zodat het bedrijf de nodige ruimte krijgt om te groeien.

Lenen zonder bank: zelfstandigen

Daarom maken steeds meer zelfstandigen gebruik van het principe geld lenen zonder bank. Ze doen vaker dan ooit beroep op een kredietpartner waarbij je terecht kunt om een lening af te sluiten en zo die nodige investeringen mogelijk te maken. Veel kredietverstrekkers geven leningen die specifiek gericht zijn op beroepsdoeleinden. Met een dergelijke lening kan je eindelijk die langverwachte bestelwagen of nieuwe software aanschaffen. Of in sommige gevallen betekent geld lenen zonder bank het mogelijk maken om een moeilijkere periode te overbruggen.

Bekijk onderstaande kredietverstrekkers

Tegenwoordig zijn er verschillende online kredietverstrekkers die een lening aanbieden tegen een voordelig tarief. Op die manier sluiten verschillende zelfstandigen een lening af.

Creditvite

Cofidis

Cetelem

Auxifina

Kredietpartner

Finalys

Partners-finances

Door: MDL