Geplaatst op: Thu, Jul 16th, 2015

Geld lenen zonder bank: mogelijk?

Deel dit
Tags

Geld lenen zonder bank: Kan dit? Is het mogelijk? Wie moet ik daarvoor contacteren?

Steeds vaker lenen mensen geld zonder beroep te doen op de diensten van een bank. Daar zijn verschillende redenen voor. Dat mensen er al een ander krediet hebben openstaan of dat ze vinden dat ze er een te hoge rentevoet betalen, zijn slechts enkele van de mogelijke verklaringen waarom mensen geld willen lenen zonder bank. Vaak zoeken mensen dus naar andere oplossingen om geld te lenen zonder bank.

Een mogelijke oplossing is uiteraard langsgaan bij een bank waar je de nodige informatie krijgt maar waar je tegelijk ook de nodige vragen zal moeten beantwoorden om te bekijken of je het geleende bedrag binnen de gewenste termijn kan terugbetalen. Hiermee verlies je al snel heel wat tijd en heb je bovendien ook nog eens de nodige administratieve zorgen aan je hoofd.

Belgen kiezen voor online kredietverstrekkers

Daarom kiezen steeds meer Belgen ervoor om geld te lenen bij een online kredietverstrekker. Bij een online kredietverstrekker bespaar je tijd en ben je zeker dat je het bedrag dat je nodig hebt ook zal kunnen lenen. “Klopt! Een paar jaar geleden hebben we een huis gekocht waarvan we wisten dat het toe was aan renovatie. We besloten om meteen alle werken te laten uitvoeren, zodat alles niet blijft aanslepen en we op een bepaald moment in het huis kunnen zonder ons zorgen te hoeven maken over werken die eventueel nog bezig zijn”, legt Mario uit.

Meer voordelen bij online kredietverstrekker

Momenteel is Mario volop bezig met verbouwingen uit te voeren aan zijn huis en heeft hij ook beroep gedaan op een online kredietverstrekker. “Alvorens beroep te doen op een online kredietverstrekker zijn we langs geweest bij een bank. Meteen kregen we enkele formulieren mee naar huis die we moesten invullen, en gingen ze een ‘check’ uitvoeren om te controleren of we niet op de zwarte lijst stonden”, aldus de 41-jarige Gentenaar.

“Toen we thuiskwamen dacht ik meteen dat er toch een eenvoudigere oplossing moest bestaan. Daarom ging op internet zoeken met de zoektermen ‘geld lenen zonder bank’ en kreeg ik meteen nuttige informatie te zien”, legt hij uit.

Uiteindelijk kon Mario het gewenste bedrag lenen bij een online kredietverstrekker en stond het de volgende dag al op zijn rekening. “Snel en eenvoudig, zoals het hoort”, besluit hij.

Hieronder staan enkele voorbeelden van online kredietverstrekkers die het meest geraadpleegd worden door Belgen. Het zijn vooral de voordelen (snel, eenvoudig, weinig administratie) die ervoor zorgen dat Belgen massaal kiezen voor online kredietverstrekkers.

Doe de vergelijking

Toch is het ook bij geld lenen zonder bank belangrijk om alle kredietverstrekkers met elkaar te vergelijken. Dit kan je doen door een gratis online simulatie van je lening aan te vragen. Na enkele muisklikken zie je meteen hoeveel geld je zal kunnen lenen en aan welke rente je dat bedrag zal kunnen lenen. Vele van deze simulaties zijn volledig gratis. Het kan dus handig zijn om van deze tool gebruik te maken vooraleer je een lening afsluit bij een online kredietverstrekker.

Door: MDL