Geplaatst op: Fri, Jul 17th, 2015

Geld lenen voor een verbouwing?

Deel dit
Tags

Wanneer je verbouwt of van plan bent om te verbouwen, heb je een beeld in gedachten van de ideale woning. Toch kost verbouwen geld, veel geld.

Verbouwen is altijd met de bedoeling om iets te veranderen, zodat je toekomstige huis er uit ziet zoals jij dat voor ogen hebt bij aanvang van de verbouwingen. De keuken die vernieuwd moet worden, de badkamer die heringedeeld moet worden, uitbreiding van de tuin, isolatie van de woning verbeteren, … Kortom, mensen verbouwen om hun huis in te richten zoals zij dat willen.

Alleen is voor veel mensen verbouwen stilaan niet meer haalbaar op financieel vlak. Veel mensen hebben al een serieuze hypotheek lopen op een bestaande woning of hebben nog onvoldoende gespaard waardoor ze financieel kwetsbaar zijn. De laatste resterende spaarcenten uitgeven aan verbouwingen is dan ook extra zuur en pijnlijk. Zeker omdat je steeds rekening houdt met andere factoren die eerder toekomst gericht zijn. Zaken zoals ziekte, ongeval, onverwacht overlijden of een onverwacht grote kost kunnen bij iedereen voorkomen. Maar je weet nooit wanneer.

Lenen voor verbouwing

Maar niet getreurd. Voor mensen die hun spaargeld liever aan de kant houden voor wanneer ze dit echt nodig hebben, zijn er altijd nog kredietverstrekkers waarbij je geld kan lenen voor een verbouwing.

Vaak heeft het bouwen van een huis al meer geld gekost dan eerder geschat werd. Maar vaak denken mensen tijdens het aflossen van de ene hypotheeklening al aan andere, toekomstige verbouwingswerken. Daarom kan een extra krediet je zeker een heel eind vooruit helpen. Lenen voor een verbouwing is de oplossing.

Zeker voor verbouwingen van een bepaalde omvang kan het de moeite zijn om verschillende kredietpartners (zie hier onder) met elkaar te vergelijken om zo de lening af te sluiten die het beste bij jouw financiële situatie past en tegen het beste tarief. Hier onder staan alvast enkele kredietpartners waarbij je geld kan lenen voor een verbouwing:

Cetelem

BNP Paribas Fortis

HelloBank

Auxifina

Cofidis

Beobank

Door: MDL