Geplaatst op: Mon, Nov 9th, 2015

E-commerce steeds populairder

Deel dit
Tags

Het internet bestaat al langer dan vandaag. Maar met de opkomst van het internet ontstonden er ook heel wat andere zaken onder bewind van het internet. Eén daarvan is de E-commerce die vooral de laatste maanden/jaren enorm populair is geworden.

E-commerce enorm succesvol

Dit blijkt uit cijfers van een recente studie van BeCommerce. Dit is de vereniging van de bedrijven die actief zijn in de e-commerce. De cijfers vertellen ons ook dat de Belgen het voorbije kwartaal voor ongeveer 1,97 miljard euro online aankopen hebben verricht . De aankopen omvatten vooral online producten die werden aangekocht bij populaire webshops zoals Zalando, 3Suisses, Bol.com, … Dit is dan voornamelijk kleding, mode, schoonheidsproducten, eten, … In het recordbedrag zaten ook de online diensten die verricht werden.

Wat we verder nog kunnen afleiden uit dit cijfer is dat steeds meer mensen vlot de weg vinden naar het internet om er hun aankopen te doen. Tegenwoordig doen veel mensen al hun dagdagelijkse aankopen via één van de vele webshops. De drempel die er in de beginperiode van het online shoppen was, is dus definitief weggewerkt en het vertrouwen in de e-commerce is de laatste jaren/maanden sterk toegenomen. Voor de eigenaars van de vele webshops is dit uiteraard goed nieuws. Wel is het nu aan hen om de klanten ook tevreden te houden en er zo voor te zorgen dat het vertrouwen in de webshops en de e-commerce in het algemeen behouden kan blijven.

Ongeveer 72% van alle Belgen die ouder zijn dan 15 jaar zouden producten en diensten online aankopen. Vliegtuigtickets en hotelkamers staan met stip op de eerste plaats genoteerd. Uit de studie blijkt ook dat kleding en tickets voor zaken zoals pretparken of andere evenementen op de tweede plaats staan. Doordat het vertrouwen in de webshops nog steeds toeneemt,profiteren de webshophouders hier van en zien ze hun winst stijgen.

Volg een opleiding en start zelf een webshop

Wat ook een grote invloed heeft op het succes van e-commerce zijn de vele opleidingen die je tegenwoordig kan volgen om zo je eigen webshop op te richten. Google zeker eens “zelf een webshop oprichten” en je zal meteen al enkele nuttige links terugvinden.

Door: BPK