Geplaatst op: Thu, Jul 16th, 2015

1000 euro lenen? Dat kan!

Deel dit
Tags

Heb je dringend geld nodig om bijvoorbeeld ziektekosten te betalen, een toestel te kopen dat je dringend nodig hebt of om iemand die je kent uit de nood te helpen?

Dan kan dat zonder enig probleem. Tegenwoordig bestaan er verschillende aanbieders van leningen waar bijvoorbeeld 1000 euro lenen geen probleem is door snel en eenvoudig een lening af te sluiten. Dit zorgt ervoor dat je meteen de nodige aankopen kunt doen waarvoor het geld dan ook zal dienen. Steeds vaker doen Belgen beroep op een zogenaamde minilening om een bepaalde aankoop te doen.

Vaak zijn dit aankopen die niet voorzien waren in het financiële budget van mensen. Dit kunnen bijvoorbeeld medische kosten zijn, een herstelling van de wagen, een verbouwing die dringend nodig is, … Kortom, zaken die onvoorzien waren maar die tegelijk ook wel nodig waren.

Verschillende manieren om geld te lenen

Doordat deze aankopen onvoorzien waren hebben mensen niet altijd de financiële ruimte om dergelijke aankopen te doen of deze kosten te financieren. Een lening afsluiten bij een bank is een mogelijke oplossing. Maar uit studies blijkt dat mensen steeds vaker op zoek gaan naar andere manieren om goedkoop geld te lenen. Dit kun je bijvoorbeeld ook doen bij goede vrienden, kennissen of familieleden. Het enige nadeel hiervan is echter dat er problemen kunnen ontstaan. Problemen wanneer het gaat om de terugbetaling van het geld, discussies over de periode waarin het bedrag afgelost moet worden of ruzie over het bedrag dat geleend werd.

Vermijd problemen en discussies

Deze problemen zijn echter allemaal te vermijden. Vaak doen mensen beroep op zogenaamde online kredietverstrekkers. Dit zijn uiterst betrouwbare partijen waarbij je snel en makkelijk geld kan lenen. Je kan er grote bedragen maar ook kleinere bedragen lenen zoals bijvoorbeeld 1000 euro. Op die manier hoeven veel mensen zich geen zorgen te maken over die aankoop of onvoorziene kost die ze moeten maken.

Veel voordelen

Deze kredietverstrekkers hebben in vergelijking met een traditionele bank heel wat voordelen. Zo kun je snel en makkelijk je lening afsluiten doordat het online gebeurt. Je hoeft dus je zetel niet uit om de lening af te sluiten. Bovendien zullen deze kredietverstrekkers ook geen uitvoerige controle uitvoeren of dergelijke. Het grootste verschil met een traditionele bank is misschien wel dat deze kredietverstrekkers vaker een scherpere rentevoet aanrekenen. Hierdoor wordt je lening dus goedkoper.

HelloBank

Cofidis

CreditVite

Je ziet het: 1000 euro lenen vormt tegenwoordig dus geen enkel probleem.

Door: MDL